Ons Prive Balkon

Gepubliceerd op 8 augustus 2024 om 09:12

Bij aankoop van ons Palazzo was duidelijk dat het balkon wel snel een opfrisbeurt nodig had. Dit ivm scheuren in de vloer en het doorlekken van water wanneer er veel regen valt.

De Afspraak om dit te realiseren was dan ook echt begin dit jaar gemaakt. Echter door het slechte weer van het voorjaar kon er niet worden gestart, de ondergrond moest echt goed droog zijn. Toen eindelijk de echte zomer startte is er dan ook onmiddelijk gestart. Wij hadden zelf alles al schoon gespoten middels hogedruk. Nadat de Plint is verwijderd en was aangesmeerd kon er worden gestart om de oude tegels op te geruwen middels een Slijpschijf. Dit om goede hechting van de waterdichte onderlaag te garanderen. Ook werd de regenpijp omgelegd zodat deze niet meer in de hoek van het balkon naar beneden loopt. Toen na een dag drogen kon er worden begonnen met het tegelen, Man wat was dat meteen een verschil. Omdat het inmiddels dagelijks 30 graden was werd er na de middag begonnen, het was gewoon te warm op het balkon om wat te doen. Uit eindelijk werden ook de plinten geplakt en alles werd gevoegd. Nadien heb ik (Jeroen) de rand van het balkon aangesmeerd zodat er geen vocht meer tussen muur en natuursteen deksteen kan komen. Toen dit droog was kon er worden geverfd. Dit is standaard wit met een kleurtje wat je zelf mengt. Dit moest wel 2 keer want het originele rode kwam er weer door heen. toen alles klaar was kon dan ook de nieuwe lounge/diner set worden geplaatst. Al met al echt super blij met het eindresultaat! Wat vinden jullie er van?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sandra
2 maanden geleden

Ik vindt t super mooi geworden.

Christina
2 maanden geleden

Oh my god...is dit hetzelfde balkon als 6 weken geleden?? En die luiken wow. Het is gewoon prachtig geworden. Er is gewoon veel gedaan in paar weken tijd top hoor.

Yolanda Jansen
2 maanden geleden

Ik vind het fantastisch