Kapvergunning en het daadwerkelijk kappen

Gepubliceerd op 23 februari 2024 om 15:02

Even weer een kleine Update vanuit Italië. We hadden enkele zeer lelijke bomen langs de tuin staan die grenst aan de weg naar boven richting de Monte Grona.

Al voor de kerst werd de vergunning aanvraag door onze Geometra gedaan om de bomen te kappen. Deze waren in dermate slechte staat dat er het risico was dat ze zouden vallen richting de straat en het zag er ook niet uit met die getopte en gesnoeide takken.

 

Uit eindelijk kwam de vergunning begin februari binnen.De gemeente had akkoord gegeven voor het kappen van de bomen langs de Via ai Monti.Dit is de weg die langs ons Palazzo loopt omhoog de berg op. We waren erg blij met deze beslissing. Snel was er een afspraak gemaakt met Enrico, onze buurman om de bomen te kappen. In Nederland zou je dit zelf doen maar omdat de bomen langs de weg stonden moest dit door een erkende hovenier worden gedaan. Gelukkig kennen we Enrico inmiddels en dus dat was snel geregeld.

Woensdag was het dan zo ver. In de middag werden in een kleine twee uur de bomen omgezaagd. Sommige in een deel andere in delen omdat deze erg ver overhelden richting de weg.

 

Zoals jullie kunnen zien op de foto's is het al een heel ander aanzicht geworden.Meer licht in de tuin en meer zicht op ons Palazzo.

Alle stammen kunnen nu worden gekloofd en dan drogen zodat we er weer warm bij kunnen zitten.

Genoeg te doen dus!

 

Verder zijn we uiteraard ook nog altijd binnenshuis bezig maar dit is hoofdzakelijk opruimen etc. Zodra er wordt gesloopt dan wel wordt verbouwd zullen we dit uiteraard ook weer in een blog zetten maar om iedere week te vertellen dat we opruimen is ook een beetje saai.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sandra
8 maanden geleden

Super!!! Daar knapt de tuin en t aanzicht mooi van op.